Publikavimo data: 2024-05-26
Spagečiai su jūros gėrybėmis ir sepijų rašalu
Kad spagečiai atrodytų įdomiau, virėjai į tešlą dažnai įpila daržovių sulčių. Špinatai ir petražolės naudojami žaliems makaronams, ciberžolės ir morkų sultys - oranžinės ir geltonos spalvos makaronams, o iš burokėlių galima pagaminti ryškiai raudonus arba švelniai rožinius makaronus. Juodieji makaronai arba pasta nero yra gana paplitusi itališkų makaronų rūšis. Juodą spagečių spalvą suteikia sepijų rašalas. Virtas jis suteikia lengvą jūros skonį, todėl juodieji makaronai gaminami su jūros gėrybėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus. Spagečius virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens 8 minutes. Nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus, 3 minutes. Sudėkite pipirus ir pakepinkite dar 2 minutes. Į daržoves sudėkite pomidorus ir aitriąją papriką ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite jūros kokteilį. Nedideliame puode užvirinkite vandenį. Kokteilį virkite 3 minutes. Sudėkite česnaką ir kokteilį į daržovių padažą. Pagardinkite druska, pipirais, itališkomis žolelėmis ir virkite 2 minutes.
Žingsnis 4
Baigkite virti makaronus. Sudėkite į spagečių padažą. Gerai išmaišykite, palikite 2 minutes pastovėti po dangčiu.
Kategorijos