Publikavimo data: 2024-06-13
Spagečių pjaustymas
Kotletai - geras pasirinkimas sočiam pietų patiekalui, ypač su angliavandenių garnyru, pavyzdžiui, spagečiais. Šių produktų pavadinimas kilo dėl jų panašumo į špagato atkarpas. Klasikiniai spagečiai gali būti 50 cm ir 25 cm ilgio. Plonesni spagečiai yra spaghettini, storesni - spaghettoni, o storesni su maža skylute - bucatini. Spagečiai skirstomi į A, B ir C grupes, priklausomai nuo jų gamybai naudojamų kviečių rūšies.
Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Supilkite vandenį į puodą, įberkite 1 šaukštelį druskos ir išvirkite spagečius pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Išmeskite į sietelį ir sumaišykite su 1 šaukšteliu saulėgrąžų aliejaus.
Žingsnis 2
Apkepkite filė. Vištienos filė įtrinkite 1 šaukšteliu druskos ir paprikos. Kepkite filė keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug po 5 min. iš kiekvienos pusės, ir išimkite filė į lėkštę.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į keptuvę, kurioje kepėte filė, sudėkite svogūną, cukrų ir kepkite 3 minutes. Supilkite vyną ir troškinkite 2 minutes. Tada sudėkite pomidorus su jų sultimis, išmaišykite ir troškinkite 5 minutes. Pagardinkite 0,5 šaukštelio druskos ir troškinkite dar 20 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite spagečius ir kotletus. Į padažą suberkite sūrį ir išmaišykite. Kaitinkite, kol sūris išsilydys. Sudėkite vištienos filė į padažą ir kaitinkite 2 minutes. Tada sudėkite spagečius ir išjunkite kaitlentę. Laikykite patiekalą šiltoje keptuvėje.
Kategorijos