Publikavimo data: 2025-08-20
Spalvinga vištienos filė su ryškiaspalvėmis daržovėmis ir ryžiais
Vištienos filė gabaliukai, kepti su daržovėmis ir patiekti ant ryžių, patraukia dėmesį išskirtiniu žolelių skoniu, ryškiu sultingumu. Toks patiekalas, nepaisant baltųjų ryžių kaloringumo, duoda daugiau naudos dėl filė, daržovių, kuriose gausu mikroelementų. Šiame patiekale susipina Azijos, Rytų ir Europos virtuvių natos ir linijos, galbūt dėl to patiekalas yra toks apetitiškas.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, aitriąją papriką supjaustykite žiedeliais, o imbierą sutarkuokite smulkia tarka. Supjaustykite likusias daržoves - morkas, česnaką, saldžiąją papriką ir pomidorus.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite griežinėliais arba ilgomis riekelėmis pagal savo skonį. Ryžius 20 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Kai ryžiai bus paruošti, sudėkite į juos sviestą.
Žingsnis 3
Paruoškite mėsą ir daržoves. Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną, tada sudėkite filė ir po vieną - virtas supjaustytas daržoves. Supilkite grietinėlę ir sojų padažą, pagardinkite mišinį itališkomis žolelėmis ir pabarstykite žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos