Publikavimo data: 2025-08-17
Spalvingos cukinijų salotos su žolelėmis - greitas patiekalas
Pagrindiniai cukinijos "lustai" - tai didžiulis vitamino C ir kalio kiekis. Šios pagrindinės medžiagos lemia mūsų organizmo "orą", todėl patiekalai iš cukinijų yra labai naudingi. Šiame recepte pirmuoju smuiku groja ši kukli daržovė, bet kadangi ji yra neutralaus skonio, jai kompaniją daro ryškaus skonio žolelės ir prieskoniai. Taip paprastos cukinijos skonis suskamba visomis natomis ir maloniai nustebins net tuos, kurie nemėgsta šio vaisiaus.
Žingsnis 1
Cukiniją išilgai supjaustykite plonais griežinėliais. Iš abiejų pusių jas patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Pabarstykite bazilikais ir druska ir kepkite 10-15 min. 170 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 2
Atvėsusias cukinijas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais, o fetą - kubeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite krapus, petražoles, medų, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir česnaką. Sudėkite juos į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki vientisos masės. Įmaišykite cukiniją ir pomidorus, užpilkite padažu ir išmaišykite.
Kategorijos