Publikavimo data: 2024-06-13
Spanguolių pjaustymas
Kiaulienos kotletai su spanguolių padažu gaminami iš palyginti mažai kaloringos kiaulienos dalies - filė, t. y. nugarinės arba dalies tarp nugarinės ir sprandinės. Spanguolių padažas gali būti patiekiamas ne tik kaip mėsos pagardas, bet ir kaip garnyras. Jam gaminti naudokite šviežias arba šaldytas prinokusias spanguoles. Neprinokusios uogos padažą padažą padaro kartaus. Rinkitės apvalias ir tvirtas spanguoles.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Pabarstykite kotletus druska ir pipirais ir iš visų pusių lengvai įtrinkite prieskonius į ląstelieną. Palikite 10-15 minučių, kad mėsa šiek tiek pasimarinuotų.
Žingsnis 2
Išvirkite spanguolių padažą. Spanguoles ir cukrų sudėkite į puodą. Supilkite sultinį ir pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Užvirkite, retkarčiais pamaišydami. Virkite dar apie 6 minutes, kol padažas išvirs iki 130-150 ml (2/3 puodelio). Tada sudėkite šalavijus ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite iki stiprios ugnies. Kaitinkite, kol labai įkais, kad mėsa išliktų sultinga. Sudėkite kotletus į įkaitusią keptuvę ir kepkite po 4 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos