Publikavimo data: 2024-06-09
Šparaginės pupelės su mėsa ir daržovėmis
Pupelės Graikijoje turėjo garsų pavadinimą - gelbėtojos. Pupeles galima auginti ištisus metus ir jos naudingos sveikatai. Pupelės gali būti savarankiškas garnyras. Jos suteikia patiekalui sodrų ir apetitą žadinantį skonį. Pupelės puikiai dera su daržovėmis ir papildo mėsą. Jos tiks kiekvieno skoniui.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite kubeliais. Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, sudėkite mėsą ir uždenkite dangčiu. Kepkite 30 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Pasūdykite puodą su vandeniu, suberkite šparagines pupeles ir virkite, kol suminkštės (30-40 min.).
Žingsnis 3
Nulupkite ir nuplaukite svogūną, tada jį supjaustykite mažais kubeliais. Morkas nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kai mėsa apkeps, nuimkite dangtį ir įberkite druskos, juodųjų pipirų, svogūnų ir morkų. Viską sumaišykite ir palikite ant ugnies dar 7 minutėms, kol morkos ir svogūnai iškeps.
Žingsnis 4
Išimkite iš vandens šparagines pupeles. Į išvirtas pupeles sudėkite mėsą. Viską sumaišykite.
Kategorijos