Publikavimo data: 2024-04-17
"Spartan chowder
Spartiečiai pirmiausia žinomi kaip drąsūs kariai. Tačiau apie jų žiaurumą dažnai sklando daugybė gandų, pavyzdžiui, kad jie mėtė sergančius vaikus nuo uolos. Tačiau yra ir su maistu susijęs mitas, neva spartiečių vyrai buvo tokie stiprūs ir žiaurūs dėl ypatingos juodos žuvienės, kurią jie labai mėgo. Kiti graikai juokavo, kad suvalgius tokio maisto ne taip baisu eiti į mirtį, nes blogiausia jau esi matęs. Tačiau, jei namuose pasigaminsite spartiečių žuvienę, įsitikinsite, kad tai labai skanus ir sotus patiekalas.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsos gabalėlius ir kepkite apie 3-5 minutes, kol apskrus. Tada sudėkite svogūnus ir kepkite dar 3 minutes. Nepamirškite pamaišyti.
Žingsnis 2
Paruoškite sriubą. Pripilkite puodą vandens, suberkite lęšius, actą ir druską. Virkite dar 20-30 minučių, kol lęšiai pakankamai išvirs.
Kategorijos