Speciali dolma pomidorų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Speciali dolma pomidorų padaže

Šis Dolma pomidorų padažo variantas ypatingas tuo, kad jame naudojami džiovinti vaisiai - abrikosai ir kankorėžiai. Jie suteikia šiai sriubai rūgštelės ir vaisių skonio atspalvį. Kartu su mėsa ir ryžiais gaunamas labai pikantiškas patiekalas. Jam paruošti prireiks šiek tiek laiko, bet tai yra dolma! Kaip ir įdaryti kopūstai, jis reikalauja kruopštaus virėjo darbo, tačiau šiam patiekalui abejingų nėra.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Speciali dolma pomidorų padaže Žingsnis 1
Į maltą mėsą sudėkite smulkintą svogūną ir ryžius, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir viską išmaišykite.

Žingsnis 2

Speciali dolma pomidorų padaže Žingsnis 2
Į vynuogių lapus įdėkite įdaro matine lapo puse ir suvyniokite. Įdėkite dolmą į ketaus arba puodą. Ant kiekvieno dolmos sluoksnio sudėkite abrikosus ir kukurūzus.

Žingsnis 3

Speciali dolma pomidorų padaže Žingsnis 3
Supilkite pomidorų padažą, vandeniu atskiestą pomidorų pastą arba smulkiai supjaustytus pomidorus. Užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų dolmą. Troškinkite ant silpnos ugnies 50-60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, vynuogių sezonas, žalumynų sezonas, ryžių patiekalai, dolma, receptų knyga, jautienos vakarienė, dolma su vynuogių lapais

Kategorijos