Publikavimo data: 2024-05-25
Speciali dolma pomidorų padaže
Šis Dolma pomidorų padažo variantas ypatingas tuo, kad jame naudojami džiovinti vaisiai - abrikosai ir kankorėžiai. Jie suteikia šiai sriubai rūgštelės ir vaisių skonio atspalvį. Kartu su mėsa ir ryžiais gaunamas labai pikantiškas patiekalas. Jam paruošti prireiks šiek tiek laiko, bet tai yra dolma! Kaip ir įdaryti kopūstai, jis reikalauja kruopštaus virėjo darbo, tačiau šiam patiekalui abejingų nėra.
Žingsnis 1
Į maltą mėsą sudėkite smulkintą svogūną ir ryžius, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Į vynuogių lapus įdėkite įdaro matine lapo puse ir suvyniokite. Įdėkite dolmą į ketaus arba puodą. Ant kiekvieno dolmos sluoksnio sudėkite abrikosus ir kukurūzus.
Žingsnis 3
Supilkite pomidorų padažą, vandeniu atskiestą pomidorų pastą arba smulkiai supjaustytus pomidorus. Užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų dolmą. Troškinkite ant silpnos ugnies 50-60 minučių.
Kategorijos