Publikavimo data: 2024-04-05
Špinatai grietinėlės padaže su parmezanu papuošimui
Špinatų receptas grietinėlės padaže yra vienas iš populiariausių garnyro ruošimo variantų. Špinatai pasižymi geromis skonio savybėmis, yra mažai kaloringi ir juose gausu mikroelementų. Norint išsaugoti naudingąsias augalo savybes, jį galima užšaldyti. Jei renkatės šviežius špinatus, apžiūrėkite, ar ant produkto nėra geltonų ir juodų dėmių. Tokie požymiai rodo, kad žalumynai pažeisti vabzdžių arba buvo apdoroti specialiomis priemonėmis. Tokio produkto valgyti nereikėtų.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite padažą. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 3 šaukštus sviesto. Suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Maišydami virkite, kol mišinys pašviesės. Tai užtruks apie 1-2 minutes. Nuimkite keptuvę nuo viryklės, supilkite pieną, druską ir muskato riešutą. Vėl pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Tada išjunkite ugnį ir maišydami šiek tiek atvėsinkite padažą.
Žingsnis 2
Atšildykite špinatus. Įkaitinkite gilią keptuvę su likusiu sviestu ant vidutinės ugnies. Sudėkite špinatus ir uždengę dangčiu troškinkite apie 3 minutes. Išmaišykite ir toliau troškinkite be dangčio dar maždaug 2-3 minutes. Nusunkite skysčio perteklių ir šiek tiek atvėsinkite, tada špinatus gerai nuspauskite.
Žingsnis 3
Padažą sumaišykite su špinatais. Padažą kaitinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirkite, tada įmaišykite visą kiaušinį ir kiaušinių trynius. Virkite maišydami, kol padažas sutirštės. Sudėkite atitirpintus špinatus ir pašildykite. Pagal poreikį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos