Špinatų blyneliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Špinatų blyneliai

Pastaraisiais metais vis labiau populiarėja žalieji blynai. Pasirodo, tokia neįprasta spalva išgaunama į tešlą įmaišius smulkintų špinatų. Tokie blyneliai patiks visiems sveikos mitybos šalininkams, nes špinatuose yra vitaminų B, C, taip pat daug mineralinių medžiagų ir mikroelementų. Šį patiekalą įvertins ir mamos - vaikai mielai valgys tokius blynus.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Špinatų blyneliai Žingsnis 1
Špinatus ir kiaušinius sudėkite į trintuvo dubenį ir kruopščiai susmulkinkite.

Žingsnis 2

Špinatų blyneliai Žingsnis 2
Tada supilkite miltus, cukrų ir pieną. Išplakite tešlą iki skystos grietinės konsistencijos. Supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir palikite 15 minučių.

Žingsnis 3

Špinatų blyneliai Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Supilkite tešlą į keptuvės vidurį. Supilkite ant įkaitintos keptuvės ir paskirstykite tešlą po visą paviršių. Kepkite, kol iškeps iš abiejų pusių. Procedūrą kartokite, kol baigsis tešla.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos