Publikavimo data: 2024-04-06
Špinatų grietinėlės sriuba
Špinatų grietinėlės sriuba yra neįtikėtinai švelnios tekstūros ir sveikas patiekalas. Tai puikus būdas įtraukti špinatus į savo mitybą. Špinatų sriubos recepte galite naudoti ir šviežius, ir šaldytus lapus. Kreminiam sriubos skoniui pabrėžti pakanka neriebios 10 % grietinėlės. Vietoj augalinio aliejaus galite naudoti sviestą. Sriuba taps dar švelnesnė ir aromatingesnė. Vietoj šviežio česnako geriau vartoti džiovintą česnaką. Taip sriubos tyrė neteks kartumo ir aštraus skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių pagrindą. Smulkiai supjaustykite svogūną peiliu, sudėkite jį į keptuvę su alyvuogių aliejumi, suberkite česnaką ir kepkite 3 minutes. Tada sudėkite špinatus ir pakepinkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite sriubą. Bulves supjaustykite kubeliais. Sudėkite bulves į sultinį ir virkite 7-10 minučių. Išimkite lauro lapą. Į sultinį sudėkite supjaustytą vištieną.
Žingsnis 3
Susmulkinkite maistą ir supilkite grietinėlę. Daržoves ir mėsą susmulkinkite trintuvu. Supilkite grietinėlę ir kelias minutes kaitinkite, kol užvirs. Pabarstykite sriubą muskato riešutu.
Kategorijos