Publikavimo data: 2024-04-09
Špinatų ir muskato riešutų omletas
Šis špinatų omleto receptas tinka dietiniams ir vegetariškiems patiekalams. Rinkdamiesi špinatus, turėtumėte žinoti pagrindinius kriterijus, pagal kuriuos galima spręsti, kad ant prekystalio yra šviežias produktas. Tai spalva, lapų struktūra ir stiebo storis. Lapai turėtų būti sodrios žalios spalvos, o pati spalva - ryški. Špinatų lapai turėtų būti šiek tiek traškūs. Jei stiebas per platus, špinatai yra pernokę ir turi daug kartumo.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinius kepti. Kiaušinius suplakite šakute arba plaktuvu. Įmaišykite 5 valgomuosius šaukštus pieno. Įberkite druskos ir malto muskato riešuto.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite omletą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite špinatų lapus ir 2-3 minutes pakepinkite. Ant viršaus supilkite plaktus kiaušinius ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol išvirusi pusė pasidengs tvirta auksine plutele. Tada omletą reikia atsargiai apversti. Kai abi pusės iškeps, dėkite į lėkštę.
Kategorijos