Špinatų ir ryžių troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Špinatų ir ryžių troškinys

Pavasarį, pirmųjų žalumynų sezono metu, norite palepinti savo artimuosius kažkuo ypač vitaminingu ir sveiku, bet tikrai maistingu ir skaniu. Tam puikiai tinka špinatai, nes jie tonizuoja, gerina medžiagų apykaitą, juose yra vitaminų, naudingų skaidulų ir daug augalinių baltymų. Špinatai ypatingi tuo, kad jie beveik neturi ryškaus savo skonio, todėl puikiai atsiskleidžia mėsos patiekaluose, pyraguose ir apkepuose, prisotindami juos lydinčių produktų skonį. Pabandykite pagaminti špinatų troškinį su ryžiais - jis lengvas, sotus ir labai skanus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
278 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Špinatų ir ryžių troškinys Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite šaltame vandenyje ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Jei reikia, perliekite šaltu vandeniu, jei ryžiai labai lipnūs. Šiam troškiniui tinka purūs balti ryžiai.

Žingsnis 2

Špinatų ir ryžių troškinys Žingsnis 2
Nuplaukite ir nuskuskite špinatus, pašalinkite labai kietus špinatų kotelius. Šviežius špinatus smulkiai supjaustykite. Šaldytus špinatus 2-3 minutes atšildykite keptuvėje.

Žingsnis 3

Špinatų ir ryžių troškinys Žingsnis 3
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Augaliniame aliejuje apkepkite svogūną iki auksinės spalvos, sudėkite špinatus ir uždengę dangčiu troškinkite 5-7 minutes.

Žingsnis 4

Špinatų ir ryžių troškinys Žingsnis 4
Dideliame dubenyje šakute arba plaktuvu suplakite kiaušinius su druska, pipirais ir prieskoniais. Sutarkuokite sūrį ir supilkite jį į dubenį su kiaušiniais. Sudėkite ryžius ir špinatus ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Špinatų ir ryžių troškinys Žingsnis 5
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir tolygiai paskirstykite kiaušinių, ryžių, sūrio ir špinatų mišinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ ir įdėkite kepinį į ją 30-40 minučių. Paruoštas apkepas turės šviesiai auksinę plutelę. Atsižvelgdami į savo orkaitės ypatumus, įsitikinkite, kad apkepas nesudegs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos