Publikavimo data: 2024-06-09
Špinatų ir ryžių troškinys
Pavasarį, pirmųjų žalumynų sezono metu, norite palepinti savo artimuosius kažkuo ypač vitaminingu ir sveiku, bet tikrai maistingu ir skaniu. Tam puikiai tinka špinatai, nes jie tonizuoja, gerina medžiagų apykaitą, juose yra vitaminų, naudingų skaidulų ir daug augalinių baltymų. Špinatai ypatingi tuo, kad jie beveik neturi ryškaus savo skonio, todėl puikiai atsiskleidžia mėsos patiekaluose, pyraguose ir apkepuose, prisotindami juos lydinčių produktų skonį. Pabandykite pagaminti špinatų troškinį su ryžiais - jis lengvas, sotus ir labai skanus.
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite šaltame vandenyje ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Jei reikia, perliekite šaltu vandeniu, jei ryžiai labai lipnūs. Šiam troškiniui tinka purūs balti ryžiai.
Žingsnis 2
Nuplaukite ir nuskuskite špinatus, pašalinkite labai kietus špinatų kotelius. Šviežius špinatus smulkiai supjaustykite. Šaldytus špinatus 2-3 minutes atšildykite keptuvėje.
Žingsnis 3
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Augaliniame aliejuje apkepkite svogūną iki auksinės spalvos, sudėkite špinatus ir uždengę dangčiu troškinkite 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Dideliame dubenyje šakute arba plaktuvu suplakite kiaušinius su druska, pipirais ir prieskoniais. Sutarkuokite sūrį ir supilkite jį į dubenį su kiaušiniais. Sudėkite ryžius ir špinatus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir tolygiai paskirstykite kiaušinių, ryžių, sūrio ir špinatų mišinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃ ir įdėkite kepinį į ją 30-40 minučių. Paruoštas apkepas turės šviesiai auksinę plutelę. Atsižvelgdami į savo orkaitės ypatumus, įsitikinkite, kad apkepas nesudegs.
Kategorijos