Publikavimo data: 2024-06-13
Špinatų pjaustymas
Špinatų kotletai - sultinga, aromatinga ir labai skani mėsa ant daržovių pagrindo. Recepto pagrindas - ėriena, tačiau ją galima keisti ir kita mėsa, pavyzdžiui, kiauliena, jautiena ar veršiena. Patiekalas labai sveikas: jame yra daug B, E ir PP vitaminų, taip pat kalio, fosforo, jodo ir geležies. Įdomu tai, kad špinatai yra puikus natūralus dažiklis, kurį galima naudoti ledams, grietinei, grietinėlei ar makaronams.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Į keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus svogūnus. Kepkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Sumaišykite česnaką ir špinatus su svogūnais ir 1-2 min. pakepinkite daržoves kartu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Tada daržoves nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletus. Iš abiejų pusių avienos kotletus pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Į grilio keptuvę supilkite likusį alyvuogių aliejų. Sudėkite kotletus į keptuvę. Kepkite mėsą ant grotelių 5-6 minutes iš abiejų pusių.
Kategorijos