Publikavimo data: 2024-06-23
Šprotų skrebučiai
Skrudinta duona su šprotais yra klasikinis naujametinis užkandis. Dėl ruginės duonos ir joje esančių skaidulų šprotai yra tinkamai virškinami, nepaisant didelio kiekio aliejaus. Iš pradžių šprotai buvo gaminami tik iš Baltijos šprotų. Šiandien žodis "šprotai" reiškia bet kokią mažą žuvį aliejuje (tulkę, silkę, šprotus). Aukštos kokybės žuvies konservai - tai sveikos nedidelio dydžio žuvys, sudėtos lygiomis eilėmis, malonios aukso spalvos.
Žingsnis 1
Paskrudinkite skrudintą duoną. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Įkaitinkite aliejų dvi minutes, tada sudėkite į jį duonos riekes. Kepkite riekes po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Šiek tiek atvėsinkite ir kiekvieną riekelę įtrinkite česnaku.
Žingsnis 2
Suformuokite skrebučius. Ant kiekvienos duonos riekelės plonu sluoksniu užtepkite majonezo. Tada uždėkite dvi agurko skilteles. Atidarykite šprotų skardinę ir įdėkite 1-2 sveikas žuvis.
Kategorijos