Šprotų skrebučiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Šprotų skrebučiai

Skrudinta duona su šprotais yra klasikinis naujametinis užkandis. Dėl ruginės duonos ir joje esančių skaidulų šprotai yra tinkamai virškinami, nepaisant didelio kiekio aliejaus. Iš pradžių šprotai buvo gaminami tik iš Baltijos šprotų. Šiandien žodis "šprotai" reiškia bet kokią mažą žuvį aliejuje (tulkę, silkę, šprotus). Aukštos kokybės žuvies konservai - tai sveikos nedidelio dydžio žuvys, sudėtos lygiomis eilėmis, malonios aukso spalvos.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
318 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šprotų skrebučiai Žingsnis 1
Paskrudinkite skrudintą duoną. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Įkaitinkite aliejų dvi minutes, tada sudėkite į jį duonos riekes. Kepkite riekes po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Šiek tiek atvėsinkite ir kiekvieną riekelę įtrinkite česnaku.

Žingsnis 2

Šprotų skrebučiai Žingsnis 2
Suformuokite skrebučius. Ant kiekvienos duonos riekelės plonu sluoksniu užtepkite majonezo. Tada uždėkite dvi agurko skilteles. Atidarykite šprotų skardinę ir įdėkite 1-2 sveikas žuvis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos