Publikavimo data: 2024-06-11
Sriuba su alyvuogėmis, citrina ir dešra
Sriuba atsirado Petro Didžiojo laikais, prieš tai skysti patiekalai buvo vadinami žuviene, kartais juškomis nuo žodžio ausis, kuris reiškė pirmuosius patiekalus su makaronais, grūdais ar daržovėmis. Šiandien sriuba yra vienas svarbiausių patiekalų kiekvienoje šeimoje. Norėdami paįvairinti mitybą, žmonės sugalvoja įvairiausių receptų, o pastaruoju metu kulinarijoje atsirado sriuba su dešra.
Žingsnis 1
Morkas, svogūnus ir dešrą kepkite keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi. Viską gerai išmaišykite ir kepkite, kol svogūnai lengvai apskrus. Tada sudėkite marinuotus agurkus ir pomidorų pastą, išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Į puodą su vandeniu sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves ir užvirkite, tada sudėkite kepsnį. Virkite, kol bulvės suminkštės. Likus penkioms minutėms iki virimo pabaigos sudėkite alyvuoges ir citriną.
Kategorijos