Publikavimo data: 2024-04-09
Sriuba su avinžirniais ir vištiena
Sriuba su avinžirniais ir vištiena yra sveikas pirmasis patiekalas, kurį mėgsta ruošti geros mitybos šalininkai. Pagal receptą vištienos sriuba su avinžirniais gali būti gaminama iš sausų arba konservuotų žirnelių. Pirmuoju atveju avinžirnius reikės užpilti vandeniu ir palikti 10 valandų. Norint paruošti sriubą, reikia išvirti skaidrų vištienos sultinį. Gausi sriuba gaunama iš paukštienos. Tinka bet kuri skerdenos dalis. Tačiau geriausia imti vištos krūtinėlę, šlaunelę arba blauzdelę.
Žingsnis 1
Išvirkite avinžirnius. Išmirkytus avinžirnius supilkite į pasūdytą vandenį ir virkite 1 valandą, tada nusausinkite.
Žingsnis 2
Išvirkite sultinį. Supilkite vandenį ant mėsos, užvirinkite, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 25 minutes, nugriebdami putas. Išimkite mėsą, sultinį perkoškite ir grąžinkite į puodą ant ugnies.
Žingsnis 3
Supjaustykite daržoves. Į verdantį sultinį sudėkite bulves.
Žingsnis 4
Paruoškite mišrainę. Keptuvėje su augaliniu aliejumi ant silpnos ugnies 5 minutes pakepinkite svogūną, morką, saldžiąją papriką ir česnaką. Suberkite kalendrą ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Suderinkite produktus. Į sultinį su bulvėmis sudėkite kepsnį, mėsą, avinžirnius, pagal skonį druskos ir pipirų. Virkite, kol bulvės bus paruoštos, apie 15-20 minučių. Likus 1 minutei iki virimo į sriubą įdėkite petražolių žalumynų.
Kategorijos