Sriuba su avinžirniais ir vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Sriuba su avinžirniais ir vištiena

Sriuba su avinžirniais ir vištiena yra sveikas pirmasis patiekalas, kurį mėgsta ruošti geros mitybos šalininkai. Pagal receptą vištienos sriuba su avinžirniais gali būti gaminama iš sausų arba konservuotų žirnelių. Pirmuoju atveju avinžirnius reikės užpilti vandeniu ir palikti 10 valandų. Norint paruošti sriubą, reikia išvirti skaidrų vištienos sultinį. Gausi sriuba gaunama iš paukštienos. Tinka bet kuri skerdenos dalis. Tačiau geriausia imti vištos krūtinėlę, šlaunelę arba blauzdelę.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
60 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sriuba su avinžirniais ir vištiena Žingsnis 1
Išvirkite avinžirnius. Išmirkytus avinžirnius supilkite į pasūdytą vandenį ir virkite 1 valandą, tada nusausinkite.

Žingsnis 2

Sriuba su avinžirniais ir vištiena Žingsnis 2
Išvirkite sultinį. Supilkite vandenį ant mėsos, užvirinkite, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 25 minutes, nugriebdami putas. Išimkite mėsą, sultinį perkoškite ir grąžinkite į puodą ant ugnies.

Žingsnis 3

Sriuba su avinžirniais ir vištiena Žingsnis 3
Supjaustykite daržoves. Į verdantį sultinį sudėkite bulves.

Žingsnis 4

Sriuba su avinžirniais ir vištiena Žingsnis 4
Paruoškite mišrainę. Keptuvėje su augaliniu aliejumi ant silpnos ugnies 5 minutes pakepinkite svogūną, morką, saldžiąją papriką ir česnaką. Suberkite kalendrą ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Sriuba su avinžirniais ir vištiena Žingsnis 5
Suderinkite produktus. Į sultinį su bulvėmis sudėkite kepsnį, mėsą, avinžirnius, pagal skonį druskos ir pipirų. Virkite, kol bulvės bus paruoštos, apie 15-20 minučių. Likus 1 minutei iki virimo į sriubą įdėkite petražolių žalumynų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos