Publikavimo data: 2025-08-19
Sriuba su džiovintais grybais
Grybų sriuba visada yra labai aromatingas patiekalas, o džiovinti grybai suteikia jai dar daugiau skonio. Šviežių ir džiovintų grybų sriuba yra visiškai skirtingo skonio. Dėl šios priežasties siūlau pabandyti pasigaminti kreminę sriubą su džiovintais grybais.
Žingsnis 1
Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu, kad užvirtų.
Žingsnis 2
Didelius džiovintų grybų gabalus sutrinkite rankomis ir sudėkite į verdantį vandenį.
Žingsnis 3
Grybus virkite 40 minučių. Jei prieš tai juos pamirkysite vandenyje, virimo laikas sutrumpės perpus.
Žingsnis 4
Kol sultinys verda, pradėkite kepti. Pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 5
Susmulkinkite morkas mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 7
Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 8
Sudėkite morkas ir kepkite daržoves dar 3 minutes.
Žingsnis 9
Perkelkite kepsnį į sultinį ir toliau troškinkite apie 5 minutes.
Žingsnis 10
Tuo tarpu bulves supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 11
Į sultinį sudėkite bulves ir pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 12
Makaronus įmaišykite praėjus maždaug 10 minučių po bulvių.
Žingsnis 13
Sudėkite lydytą sūrį, prieš tai jį supjaustę į kelis kubelius, ir gerai išmaišykite. Po 5 minučių virimo patiekalas paruoštas.
Kategorijos