Publikavimo data: 2024-04-06
Sriuba su koldūnais
Centrinės Azijos ir Kaukazo virtuvėje yra patiekalas, vadinamas chuchvara. Tai sriuba, gaminama iš neraugintos tešlos su mėsos įdaru. Manoma, kad jis yra sriubos su koldūnais ir daržovėmis recepto pagrindas. Chuchvara nėra įdaryta kiauliena, tačiau galima pasigaminti maltinukų iš bet kokios mėsos, kurią mėgstate arba turite šaldytuve. Sriuba su koldūnais paruošiama greitai. Jai pagaminti reikia mažiausiai ingredientų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį, pieną, druską ir išmaišykite. Minkykite tešlą 4-5 minutes, uždenkite maišeliu arba maistine plėvele. Palikite 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, smulkiai supjaustykite svogūną ir įmaišykite į maltą mėsą. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite 2-3 mm storio, koldūnų keptuvės skersmens. Vieną lakštą dėkite ant koldūnų lėkštės. Į ertmes įdėkite maltos mėsos. Uždenkite antru tešlos lakštu. Atsargiai iškočiokite kočėlu, kad forma atskirtų koldūnus. Apverskite formą taip, kad koldūnai iš jos iškristų. Apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 4
Paruoškite daržoves. Bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puode verdantį vandenį. Virkite, kol pusiau išvirs, apie 10 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite kepinius. Į gerai įkaitintą keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kepkite 3 minutes. Sudėkite tarkuotas morkas. Kepkite 7-10 minučių, kol taps auksinės spalvos, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 6
Išvirkite sriubą su koldūnais. Į puodą su pusiau virtomis bulvėmis sudėkite koldūnus. Pasūdykite, įberkite pipirų ir lauro lapą. Kai koldūnai išplauks, iš puodo išimkite lauro lapą ir sudėkite keptas daržoves. Virkite dar 5 minutes.
Kategorijos