Publikavimo data: 2024-05-19
Sriuba su marinuotais grybais
Sriuba su marinuotais grybais būna aromatinga ir soti. Daržovių ir grybų sriubos yra mažiau riebios nei mėsos sriubos. Jose yra daug naudingų medžiagų. Grybų sriuba ruošiama iš šviežių, džiovintų ir marinuotų grybų. Svarbiausia recepte - prieš verdant sriubą grybus marinuoti bent 8 valandas, kad karšto patiekalo skonis būtų intensyvesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Sumaišykite cukrų, druską ir smulkintą česnaką. Įpilkite pusės citrinos sulčių.
Žingsnis 2
Išvirkite grybus. Sudėkite grybus į puodą, užpilkite vandeniu, pagardinkite druska ir virkite apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite grybus marinavimui. Supjaustykite grybus plokštelėmis, sudėkite juos į dubenį ir užpilkite marinatu. Kruopščiai išmaišykite ir dubenį uždenkite lėkšte arba maistine plėvele. Padėkite į šaltą vietą 8-12 valandų.
Žingsnis 4
Paruoškite kepinius. Į įkaitintą keptuvę sudėkite svogūną ir kepkite 2-4 minutes, retkarčiais pamaišydami. Kai svogūnas taps skaidrus, suberkite morkas. Kruopščiai išmaišykite ir palikite kepti ant silpnos ugnies. Kai morkos prisipildys sulčių, suminkštės ir nusidažys, kepsnys bus paruoštas.
Žingsnis 5
Ryžius virkite, kol jie bus pusiau išvirę. Paimkite puodą ir užpilkite ryžius vandeniu santykiu 1:2. Virkite ant vidutinės ugnies uždengę dangtį, kol ryžiai bus pusiau išvirę, tai užtruks 10-12 minučių. Nusunkite skysčio perteklių ir atvėsinkite ryžius ant sietelio.
Žingsnis 6
Toliau virkite sriubą. Į puodą sudėkite bulves ir ryžius, visus ingredientus užpilkite vandeniu. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų žirnelių ir skiltelę česnako. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Užvirus sriuba turėtų virti apie 7 minutes.
Žingsnis 7
Baigti gaminti. Dubenyje šakute arba plaktuvu įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Tada plona srovele supilkite kiaušinį į sriubą, kita ranka maišydami, kad jis tolygiai pasiskirstytų visame sultinyje. Supilkite grybus ir virkite sriubą ant silpnos ugnies dar apie 10 minučių. Sudėkite smulkiai supjaustytus špinatus ar kitus žalumynus. Išjunkite ugnį ir palikite sriubą po dangčiu 20 minučių.
Kategorijos