Publikavimo data: 2024-05-19
Sriuba su mėsos kukuliais
Šči - tai klasikinė rusiška sriuba, kuri ruošiama beveik kiekvienoje šeimoje ir skirtingais būdais. Vieni mėgsta su šviežiais kopūstais, kiti - su raugintais kopūstais. Šči verdama su kiauliena, jautiena, vištiena arba tik su vandeniu. Tačiau ant pietų stalo nedažnai pamatysite sriubą su mėsos kukuliais. Ir veltui, nes sriuba gaunasi labai skani. Ji paruošiama greitai ir pakankamai paprastai. Šio recepto privalumas tas, kad nereikia virti sultinio. Tokia sriuba su mėsos kukuliais ypač patiks vaikams. Išbandykite!
Žingsnis 1
Svogūnus smulkiai supjaustykite plunksnelėmis.
Žingsnis 2
Morkos verda ilgiau nei kitos daržovės, todėl geriau jas ne pjaustyti, o sutarkuoti stambia tarka.
Žingsnis 3
Kopūstai sriuboje, kaip ir bet kuriame kitame patiekale, bus daug skanesni ir patrauklesni, jei bus supjaustyti plonais šiaudeliais.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Maltą mėsą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus.
Žingsnis 7
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Svogūnus ir morkas kepkite ant vidutinės ugnies 7 minutes, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Į verdantį vandenį atsargiai įmeskite mėsos kukulius. Virkite juos 5 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 9
Į puodą sudėkite bulves ir kopūstus. Virkite sriubą ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugriebdami putas.
Žingsnis 10
Kai kopūstai ir bulvės išvirs, sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, taip pat lauro lapą ir pipirų žirnelius. Pagal skonį pasūdykite sriubą. Išmaišykite. Sriubą virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 11
Šči su mėsos kukuliais paruoštas. Tačiau jei paliksite jį pusvalandį ar valandą pastovėti po dangčiu, jis bus dar skanesnis. Patiekite šči, papuošę jį smulkintais žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!
Kategorijos