Publikavimo data: 2024-06-09
Sriuba su mėsos kukuliais ir vermišeliais
Sriuba su naminiais mėsos kukuliais ir vermišeliais yra neįtikėtinai skani, maistinga ir sveika, o svarbiausia - pagaminta iš labai paprastų produktų visai šeimai! Sriuba su mėsos kukuliais ir vermišeliais tinka visos šeimos kasdienei vakarienei, vaikai šią sriubą įvertins ir ne kartą prašys dar. Ją galite virti puode arba daugiafunkcinėje viryklėje. Vietoj makaronų galite dėti bet kokių kruopų - ryžių, grikių, perlinių kruopų, lęšių ar pitiomo.
Žingsnis 1
Norėdami pasigaminti mėsos kukulius, turite pasigaminti maltos mėsos, tam kiaulieną supjaustykite gabaliukais ir pertrinkite per mėsmalę. Po mėsos į mėsmalę įmeskite pusę svogūno. Maltinukus sudėkite į erdvų indą ir įpilkite vištienos trynį, druskos ir šiek tiek prieskonių. Viską gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų tarpusavyje. Ir nusiųskite į šaldytuvą 20 minučių.
Žingsnis 2
Nuluptas bulves supjaustykite kubeliais ir suberkite į verdantį vandenį.
Žingsnis 3
Kitą pusę svogūno supjaustykite kubeliais, o morkas stambiai sutarkuokite.
Žingsnis 4
Paruoškite daržovių padažą. Įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi pakepinkite svogūną, tada sudėkite tarkuotas morkas. Kepkite porą minučių.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Žingsnis 6
Išimkite faršą iš šaldytuvo ir suformuokite nedidelius kotletukus. Į puodą su verdančiomis bulvėmis sudėkite paruoštą daržovių padažą ir suformuotus mėsos kukulius. Virkite 5-8 minutes.
Žingsnis 7
Sudėkite vermišelius ir užvirę virkite 4-5 minutes.
Žingsnis 8
Sudėkite žoleles, druską, pipirus, pavirkite dar 1 minutę ir išjunkite ugnį.Uždenkite dangčiu ir palikite sriubą 10-15 minučių.
Kategorijos