Publikavimo data: 2025-08-19
Sriuba su mėsos kukuliais ir vermišeliais
Kukuliai - itališkos kilmės žodis, o pirmasis jų receptas taip pat priklauso italui, kuris sugalvojo juos gaminti iš mėsos likučių. Fricadelle, išvertus iš italų kalbos, reiškia sultingą maltos žuvies arba mėsos rutuliuką.
Žingsnis 1
Nuplautas morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir ant vidutinės ugnies kepkite morkas, kol iškeps, pabaigoje įberkite ciberžolės, išmaišykite.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais arba griežinėliais pagal pageidavimą. Supjaustytas bulves sudėkite į verdantį vandenį, pasūdykite ir virkite, kol pusiau išvirs.
Žingsnis 3
Svogūną nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į maltą mėsą, gerai išmaišykite ir suformuokite nedidelius kotletukus. Kai bulvės bus pusiau išvirtos, į jas dalimis sudėkite mėsos kukulius, retkarčiais pamaišydami, kad nesuliptų.
Žingsnis 4
Kai vanduo vėl užvirs ir mėsos kukuliai išplauks, sudėkite apkeptas morkas ir prieskonius, užvirinkite, suberkite kubeliais supjaustytą sūrį, vėl užvirkite ir tada sudėkite vermišelius. Virkite, kol daržovės išvirs. Pabaigoje įberkite smulkintų krapų, palikite porą minučių pavirti ir išjunkite.
Kategorijos