Publikavimo data: 2025-08-20
Sriuba su rūkyta mėsa ir česnakais
Pirmųjų patiekalų variantų, kurie dažniausiai pasitaiko ant mūsų stalų, nėra daug. Todėl sriuba su rūkyta mėsa ir česnaku gali būti puiki įprastų sriubų ir barščių alternatyva. Svarbus šio pirmojo patiekalo komponentas yra kumpis ir rūkyti lašiniai. Tačiau pastarąjį ingredientą puikiai galima pakeisti rūkytais lašiniais. Pabandykite ją išvirti ir jums tikrai patiks.
Žingsnis 1
Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir užvirinkite. Supjaustykite daržoves ir suberkite jas į verdantį vandenį, įdėkite lauro lapą, pipirų ir šiek tiek druskos.
Žingsnis 2
Sutrinkite žirnių sriubos briketą. Svarbu, kad joje nebūtų nereikalingų aromatinių priedų.
Žingsnis 3
Į žirnių mišinį įpilkite šalto vandens, išmaišykite, supilkite žirnius į verdančią sriubą ir maišydami užvirinkite. Virkite sriubą ant vidutinės ugnies 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Supjaustykite rūkytą mėsą griežinėliais. Mano atveju tai yra kumpis, rūkyta dešra ir naminiai rūkyti lašiniai.
Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę suberkite smulkiai supjaustytus lašinius, kad ištirptų kuo daugiau aromatingų riebalų.
Žingsnis 6
Į taukus sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Tada sudėkite likusią rūkytą mėsą, šviežius krapus ir česnakus. Porą minučių pakepinkite ant didelės ugnies ir supilkite į sriubą. Sriubą pavirkite dar 5 minutes ir galite kviesti visus vakarienės.
Kategorijos