Publikavimo data: 2024-04-17
Sriuba su rūkytais šonkauliukais ir žirneliais
Turtinga, aromatinga, kvapni, dūmų sriuba. Ją lengva išvirti. Paslaptis - žirnius pamirkyti per naktį, tada virimo laikas bus trumpesnis, o žirniai bus minkšti.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite taip pat.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas.
Žingsnis 4
Morkas ir svogūnus kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Pagardinkite kepsnį druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Šonkauliukus padėkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 7
Į verdantį vandenį sudėkite bulves. Jei atsiranda putų, jas pašalinkite.
Žingsnis 8
Tada sudėkite žirnelius ir virkite apie 40 minučių.
Žingsnis 9
Kai sriuba bus beveik paruošta, sudėkite keptuvę, uždenkite ją dangčiu ir virkite apie 5-7 minutes. Sriuba paruošta!
Žingsnis 10
Išimkite šonkauliukus iš puodo, atskirkite mėsą nuo šonkaulių, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir prieš patiekdami įmaišykite į sriubą.
Kategorijos