Publikavimo data: 2024-04-03
Sriuba su vištiena ir salierais
Sriuba su vištiena ir salierais gali būti priskiriama dietiniams patiekalams. Salierai greitina medžiagų apykaitą, o vištiena yra baltymų šaltinis. Gaminant maistą svarbu rinktis kokybiškus produktus. Šviežia vištiena pasižymi tolygia skaidulų konsistencija, šviesiai rausva mėsos spalva ir maloniu kvapu. Sriubai stenkitės rinktis atšaldytą, o ne šaldytą mėsą.
Žingsnis 1
Paruoškite atsargas. Sudėkite mėsą į puodą ir užpilkite 1 litru šalto vandens. Pastatykite puodą ant ugnies, leiskite vandeniui užvirti, nugriebkite putas. Įberkite druskos ir pipirų. Virkite 25 minutes ant silpnos ugnies, tada išimkite mėsą ir atvėsinkite. Sultinį perkoškite ir supilkite atgal į puodą.
Žingsnis 2
Suderinkite produktus. Į sultinį sudėkite bulves ir palikite užvirti. Tuo pat metu keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną, morką ir salierą, kol suminkštės (apie 5-7 min.). Sudėkite apkeptas daržoves į bulves ir virkite 6-7 minutes. Vištieną nulupkite nuo kaulo, supjaustykite kubeliais, suberkite į sultinį ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite petražoles, uždenkite dangčiu ir nuimkite puodą nuo viryklės. Palikite sriubą 10-15 minučių, kad prisitrauktų.
Kategorijos