Publikavimo data: 2024-06-12
Stiprus kiaulienos blauzdos šaltibarštis
Tai tradicinis šaltibarščių receptas, naudojamas nuo senų laikų. Kiaulienos blauzdų naudojimas recepte leidžia išgauti kuo storesnį želė sluoksnį nenaudojant papildomų želė ingredientų. Ilgai verdant kiaulienos blauzdas, gaunamas tirštas, tirštas, tirštas sultinys. Jį liečiant atsiranda lipnumo efektas. Į sultinį pridėję jautienos blauzdų, sumažinsite jo riebumą ir padidinsite šaltienos tirštumą.
Žingsnis 1
Pripilkite puodą vandens ir pastatykite ant ugnies. Sudėkite daržoves, pipirus ir lauro lapą. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos ir mėsos.
Žingsnis 2
Mėsą virkite apie 5-6 valandas. Verdant mėsa pradės atsiskirti nuo kaulo. Išimkite ją ir atskirkite į skaidulas.
Žingsnis 3
Sultinį perkoškite per sūrmaišį arba sietelį (vengdami kaulų). Paragaukite sultinio, ar jame yra druskos ir pipirų. Jei reikia, pridėkite prieskonių.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsą į reikiamas formeles ir sudėkite česnaką.
Žingsnis 5
Supilkite sultinį ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos