Publikavimo data: 2025-08-20
Stolichny Rassolnik
Rassolnik laikomas vienu iš trijų populiariausių slavų virtuvės patiekalų. Kartu su barščiais ir raschami jis buvo dažnas virtuvės stalo svečias. Tik anksčiau šis patiekalas buvo vadinamas kitaip, būtent kalja. Svarbiausiu ingredientu buvo laikoma bet kokia mėsa. Pradedant ikrais ir baigiant vištiena. Šiandien šį nuostabų patiekalą gaminsime taip, kaip tai darė mūsų protėviai.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais. Užvirkite vandenį. Į verdantį vandenį sudėkite supjaustytą mėsą, nesmulkintus svogūnus ir morkas, lauro lapą. Užvirinkite ir nugriebkite putas. Toliau virkite sultinį dar 40 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Likusį svogūną supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite ant silpnos ugnies. Taip pat susmulkinkite špinatus, rūgštynes ir kubeliais supjaustykite agurkus. Iš sultinio išimkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 3
Špinatus ir agurkus perkelkite į puodą su sultiniu. Taip pat sudėkite rūgštynes, pakepintus svogūnus ir supilkite sūrymą. Toliau virkite rassolnik dar 10 minučių. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Po to išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite rassolnik po dangčiu 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Jei norite pasigaminti mišrainę, supilkite pieną į puodą ir įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite plaktuvu. Tada puodą pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite, kol mišinys sutirštės. Tai trunka apie tris minutes.
Žingsnis 5
Į lėkštes supilkite paruoštą rassolniką, pridėkite leesono. Ant viršaus pabarstykite smulkintų žolelių, pvz., petražolių arba krapų.
Kategorijos