Stolichny Rassolnik pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Stolichny Rassolnik

Rassolnik laikomas vienu iš trijų populiariausių slavų virtuvės patiekalų. Kartu su barščiais ir raschami jis buvo dažnas virtuvės stalo svečias. Tik anksčiau šis patiekalas buvo vadinamas kitaip, būtent kalja. Svarbiausiu ingredientu buvo laikoma bet kokia mėsa. Pradedant ikrais ir baigiant vištiena. Šiandien šį nuostabų patiekalą gaminsime taip, kaip tai darė mūsų protėviai.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Stolichny Rassolnik Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais. Užvirkite vandenį. Į verdantį vandenį sudėkite supjaustytą mėsą, nesmulkintus svogūnus ir morkas, lauro lapą. Užvirinkite ir nugriebkite putas. Toliau virkite sultinį dar 40 minučių ant silpnos ugnies.

Žingsnis 2

Stolichny Rassolnik Žingsnis 2
Likusį svogūną supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite ant silpnos ugnies. Taip pat susmulkinkite špinatus, rūgštynes ir kubeliais supjaustykite agurkus. Iš sultinio išimkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 3

Stolichny Rassolnik Žingsnis 3
Špinatus ir agurkus perkelkite į puodą su sultiniu. Taip pat sudėkite rūgštynes, pakepintus svogūnus ir supilkite sūrymą. Toliau virkite rassolnik dar 10 minučių. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Po to išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite rassolnik po dangčiu 10-15 minučių.

Žingsnis 4

Stolichny Rassolnik Žingsnis 4
Jei norite pasigaminti mišrainę, supilkite pieną į puodą ir įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite plaktuvu. Tada puodą pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite, kol mišinys sutirštės. Tai trunka apie tris minutes.

Žingsnis 5

Stolichny Rassolnik Žingsnis 5
Į lėkštes supilkite paruoštą rassolniką, pridėkite leesono. Ant viršaus pabarstykite smulkintų žolelių, pvz., petražolių arba krapų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos, rassolnik, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, sala, pietūs, morkų sezonas, česnakų sezonas, receptų knyga, rassolnik su perlu, sriubos su perlu, sriubos su perlu, sriubos su marinuotais agurkais, sriubos su pomidorų pasta, rassolnik su marinuotais agurkais

Kategorijos