Publikavimo data: 2024-03-30
Su medumi ir garstyčiomis kepta antis
Ančių mėsa yra viena iš raudonos mėsos rūšių. Ji yra kietesnė už baltą mėsą, bet kartu ir skanesnė. Todėl gaminant ją dažnai reikia iš anksto paruošti, kad ji taptų minkšta ir išliktų sultinga. Orkaitėje kepta antis meduje nepriskiriama prie sudėtingų patiekalų. Tačiau jam reikia išankstinio pasiruošimo: reikia laiko, kad antis pasimarinuotų medaus padaže. Šis patiekalas džiugins rausva traškia plutele ir sultinga mėsa.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sumaišykite medų, garstyčias ir druską dubenyje iki vientisos masės. Aptepkite antį padažu iš visų pusių ir padėkite ją į šaldytuvą 12 valandų.
Žingsnis 2
Iškepkite antį. Suvyniokite anties kojas ir sparnus į foliją, kad jie nesudegtų. Padėkite antį ant grotelių ir uždenkite folija. Po lentyna padėkite kepimo skardą, pripildytą vandens. Kepkite antį 90 minučių 180C temperatūroje. Jei vanduo iš kepimo skardos visiškai išgaruos, įpilkite daugiau vandens. Praėjus šiam laikui nuimkite antį dengiančią foliją ir kepkite 20-30 minučių, kol ji taps traški. Apverskite antį į kitą pusę ir kepkite dar 15-20 minučių, kol paruduos.
Kategorijos