Publikavimo data: 2024-04-02
Su pomidorais troškinta kalakutiena
Kalakutiena pomidorų padaže kepama keptuvėje. Kalakutiena laikoma dietiniu produktu, ji įtraukiama į vaikų valgiaraščius. Pagal kalakutienos filė pomidorų padaže gaminimo receptą reikia paimti paukščio šlaunelę ir atskirti mėsą nuo kaulo. Su pomidorais troškinta kalakutiena gaunasi labai minkšta. Ji puikiai dera su bet kokiu garnyru.
Žingsnis 1
Paruoškite kalakutą. Atskirkite mėsą nuo kaulo, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska ir paprika. Apkepkite mėsą keptuvėje iki rudos spalvos, sudėkite į lėkštę. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir 4 min. pakepinkite augaliniame aliejuje. Pomidorus išvirkite, pašalinkite odelę, supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į keptuvę su svogūnais. Įpilkite pomidorų pastos ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Daržoves užpilkite vandeniu ir sudėkite mėsą. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 10 minučių. Petražolių žalumynus smulkiai supjaustykite. Supilkite grietinę į keptuvę su virta kalakutiena ir išmaišykite. Pabarstykite kalakutieną žalumynais.
Kategorijos