Publikavimo data: 2025-08-16
Su žolelėmis kepta kalakutiena
Kalakutiena laikoma dietine mėsa. Ją galima ruošti įvairiais būdais. Jei norite, kad kalakutiena būtų minkšta, beveik savo sultyse, iškepkite ją su žolelėmis. Priklausomai nuo paukščio kepimo būdo, skiriasi ir kepimo prieskoniai. Kepant mėsą tiks druska, pipirai, čiobreliai, džiovinti krapai arba petražolės, Provanso žolelės, česnakai, čiobreliai, gvazdikėliai ir citrusinių vaisių žievelės. Taip pat naudokite augalinio aliejaus ir sojų padažo mišinį.
Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Dubenyje sumaišykite skystą medų, čiobrelius, čiobrelius, druską ir pipirus ir išmaišykite iki vientisos masės. Mišiniu aptepkite kalakutieną ir palikite ją šaldytuve 2 valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą. Praėjus nustatytam laikui, įdėkite kalakutą į rankovę, uždarykite ją ir sudėkite mėsą ant kepimo skardos. Kepkite kalakutą įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos