Publikavimo data: 2024-06-15
Sūdytos vištienos kepenėlės ir skilveliai grietinės padaže
Žinoma, kad kepenys yra naudingiausių maistinių medžiagų lobynas, tačiau skilveliai joms nenusileidžia. Jos, nepaisant to, kad priklauso viduriukams, yra pilnavertės gyvūninės kilmės baltymai, jose yra daug cinko, geležies, kalio, fosforo. Tokių produktų mėgėjams šis receptas yra dievo dovana. Pačios kepenys ir skrandžiai yra gero skonio. Na, o troškintos su daržovėmis, grietinės padaže - geresnės vakarienės didelei šeimai nesugalvosite.
Žingsnis 1
Išvirkite skrandžius ant silpnos ugnies 1 litre vandens su svogūnu, gabalėliu morkos ir petražolės stiebu. Po 30 minučių virimo įberkite 1 šaukštelį druskos, kelis žirnelius juodųjų ir raudonųjų pipirų bei lauro lapą.
Žingsnis 2
Kepenėles supjaustykite į 2-3 gabaliukus. Tada apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje po 3 min. iš kiekvienos pusės. Uždenkite keptuvę dangčiu ir nukelkite nuo kaitvietės.
Žingsnis 3
Kitoje keptuvėje pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną, kol įgaus auksinę spalvą, tada sudėkite tarkuotas morkas ir griežinėliais supjaustytą saldžiąją papriką. Ant daržovių sudėkite griežinėliais supjaustytus skrandukus, supilkite puodelį iš jų pagaminto sultinio ir troškinkite apie 10 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite keptas kepenėles, grietinę, prieskonius, druską pagal skonį ir troškinkite dar 5 minutes. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir išjunkite. Palikite kelias minutes pastovėti.
Kategorijos