Publikavimo data: 2025-08-18
Sukotašo salotos
Sukotašo salotos yra amerikietiškos virtuvės užkandis. Dažniausiai jos ruošiamos iš pupelių ir kitų ankštinių daržovių, pridedant daržovių, žolelių ir įvairių prieskonių. Salotos išpopuliarėjo dėl nebrangių ir plačiajai visuomenei prieinamų ingredientų, kurie puikiai dera tarpusavyje. Pagal šį receptą galite pasigaminti skanių amerikietiškų salotų negaišdami daug laiko. Patiekalas gaunasi maistingas, sotus ir labai sveikas.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Avokadą perpjaukite į dvi dalis, išimkite kauliuką ir šaukštu atsargiai išimkite minkštimą. Tada supjaustykite vaisių mažais kubeliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, nulupkite ir susmulkinkite svogūną, nulupkite sėklas iš jalapeno ankšties ir smulkiai supjaustykite. Baziliko lapelius atskirkite nuo šakelių ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
Žingsnis 2
Pradėkite gaminti maistą. Supilkite vandenį į puodą taip, kad jis užpildytų pusę puodo. Tada puodą pastatykite ant ugnies, į vandenį įberkite šiek tiek druskos ir palaukite, kol vanduo užvirs. Po to į puodą sudėkite dviejų rūšių pupeles. Pupeles virkite 3-5 minutes. Tada nusunkite vandenį ir nuplaukite pupeles, kad atvėstų. Šparaginių pupelių ankštis supjaustykite maždaug 2,5 cm ilgio gabalėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Į gilų dubenį sudėkite lima pupeles ir šparagines pupeles. Sudėkite kukurūzus, avokadą, pomidorus, jalapenesus, susmulkintą svogūną ir baziliko lapelius. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, medų ir prieskonius. Padažą supilkite į salotų dubenį ir gerai išmaišykite.
Kategorijos