Publikavimo data: 2024-06-16
Suktinukai su krabų lazdelėmis ir krevetėmis
Suktinukai su krabų lazdelėmis ir krevetėmis yra vienas mėgstamiausių japonų virtuvės patiekalų. Tai puiki priežastis surengti romantišką vakarienę arba tiesiog pradžiuginti šeimą šiuo skanėstu. Visų mėgstamus suktinukus galima greitai ir lengvai paruošti. Tereikia šiek tiek įgūdžių ir dažnai galėsite tokiu gardžiu patiekalu pradžiuginti save ir savo šeimą.
Žingsnis 1
Paimkite japoniškų ryžių ir gerai nuplaukite juos po šaltu tekančiu vandeniu. Įdėkite ryžius į puodą ir užpilkite 0,5 l šalto vandens. Į puodą suberkite cukrų ir druską ir viską gerai išmaišykite, kad druska ir cukrus ištirptų. Pastatykite puodą ant didelės ugnies po dangčiu. Kai ryžiai užvirs, sumažinkite kaitrą iki mažos ir nemaišydami virkite ryžius dar 15 minučių. Kai ryžiai išvirs, palikite juos uždengtame puode pastovėti dar 20 minučių.
Žingsnis 2
Pašalinkite agurkų kraštus ir supjaustykite juos mažais griežinėliais. Sudėkite juos į lėkštę. Paimkite lašišą ir supjaustykite ją išilgai ne per plonais griežinėliais. Krabų lazdeles ir karališkąsias krevetes supjaustykite ir sumaišykite su majonezu gilioje lėkštėje.
Žingsnis 3
Ant ritininio kilimėlio grublėta puse į viršų padėkite norio lapą. Paimkite šiek tiek ryžių ir paskleiskite ryžius ant "nori" lakšto, šiek tiek prispausdami rankomis. Pirmajam įdarui ant "nori" lakšto su ryžiais sudėkite griežinėliais pjaustytą agurką, kreminio sūrio juostelę ir lašišos gabalėlius.
Žingsnis 4
Antrajam įdarui ant nori ryžių lapo dėkite krabų lazdelių įdarą su krevetėmis ir majonezu. Švelniai susukite ritinėlius į ritinėlį naudodami specialų ritinėlių kilimėlį. Padėkite suktinukus į šaldytuvą 15 minučių, tada ištraukite ir drėgnu peiliu supjaustykite vienodais gabalėliais.
Kategorijos