Publikavimo data: 2024-09-16
Suktinukas, įdarytas kiaušiniais
Kiaušiniais įdarytas mėsos kepsnys - įdomus ir sotus patiekalas. Ją galima patiekti su bet kokiu garnyru arba su šviežiomis daržovėmis kaip atskirą patiekalą. Perpjovus vyniotinį, kiekvieno gabalėlio viduryje pamatysite kiaušinio apskritimą. Patiekalui rekomenduojama rinktis naminę faršą arba pirkti ją tiesiai iš ūkininkų. Kiaulienos maltinukai greitai ir ilgam pasotina organizmą, atstato jėgas ir raumenis po fizinio aktyvumo. Mėsoje esantis kalcis ir fosforas stiprina kaulinį audinį.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nupjaukite duonos plutą, suberkite trupinius į dubenį ir užpilkite pienu. Į atskirą dubenį sudėkite morkas, svogūnus ir smulkintas petražoles. Į daržoves sudėkite batoną ir maltą mėsą. Įmuškite žalią kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarytus suktinukus. Tolygiai paskirstykite faršą ant visos kepimo skardos. Viduryje viena linija sudėkite kietai virtus kiaušinius. Naudodami foliją susukite faršą į ritinį, kad kiaušiniai liktų viduje. Išlyginkite vyniotinio paviršių rankomis ir tolygiai pabarstykite džiūvėsėliais. Tada visiškai suvyniokite vyniotinį į foliją ir sutvirtinkite kraštus. Dėkite vyniotinį į orkaitę ir kepkite 50-60 minučių. Suktinuką pradurkite dantų krapštuku - jei išsiskiria skaidrios sultys, patiekalas paruoštas.
Kategorijos