Publikavimo data: 2024-04-05
Suktinukas su dešra ir sūriu
Dešros su sūriu vyniotinis primena dešros vyniotinį. Suktinukai plačiai paplitę Europoje. Noras greitai paruošti užkandį iš improvizuotų produktų virėjams davė idėją išpūsti vyniotinį su dešra. O kad jis turėtų rudai traškią plutelę, kepkite jį orkaitėje. Pagal receptą reikia naudoti sluoksniuotą tešlą. Norėdami išsirinkti kokybišką sluoksniuotą tešlą, atidžiai perskaitykite jos sudėtį. Joje neturi būti transriebalų, cukraus ir jo pakaitalų, dažiklių.
Žingsnis 1
Susukite ritinėlį. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite kočėlu. Tešlą patepkite plonu majonezo sluoksniu, pabarstykite tarkuotu sūriu ir dešra. Ant viršaus sudėkite žoleles.
Žingsnis 2
Iškepkite vyniotinį. Suvyniokite tešlą ir įdarą į ritinį. Supjaustykite jį 5 cm griežinėliais. Įmuškite ir išmaišykite vištienos kiaušinį ir aptepkite tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Ant skardos sudėkite ritinio gabalėlius ir 15 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos