Publikavimo data: 2024-04-28
Šukučių salotos
Kad patiekalas būtų skanus, svarbu pasirinkti šviežius vėžiagyvius. Šukučių mėsa yra švelnios tekstūros ir saldoko skonio. Geras šaldytas šukutes galima atpažinti pagal jų spalvą ir ledo plutelę. Ji būna vienodo storio ir vienodos spalvos. Rinkitės kreminės spalvos baltas arba rausvas šukutes. Baltų geriau neimti - jos buvo išmirkusios. Pirmenybę teikite silpno šviežio kvapo šukutėms. Rinkdamiesi vyną prie gardžiųjų šukučių, atminkite: jis turi būti sausas, lengvas ir gerai atšaldytas.
Žingsnis 1
Prieš gamindami šukutes marinuokite. Sudėkite šukutes į dubenį, apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite šukutėms skirtą aromatizuotą aliejų. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite česnaką ir 4 min. kepkite ant vidutinės ugnies. Tada česnaką išimkite.
Žingsnis 3
Iškepkite salotoms skirtas šukutes. Sudėkite šukutes į keptuvę su česnakiniu aliejumi. Kepkite jas po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies. Perkelkite į lėkštę ir leiskite atvėsti. Kiekvieną šukutę supjaustykite į 2-3 dalis.
Žingsnis 4
Paruoškite salotų padažą. Dubenyje suplakite alyvuogių aliejų, actą, cukrų, tabasko padažą, pagardinkite druska ir pipirais. Palikite 2-3 minutes, kad pritrauktų.
Žingsnis 5
Suderinkite produktus. Prieš pat patiekdami salotų dubenyje sumaišykite salotų lapus, šukutes, pomidorus ir sūrį. Supilkite padažą ir išmaišykite.
Kategorijos