Sultinga dolma pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Sultinga dolma

Kadangi dolma yra labai populiarus patiekalas, jis dažnai gaminamas daugelyje šeimų, todėl yra daugybė dolmos receptų. Pasidalysiu savo dolmos gaminimo būdu. Taip ji ruošiama mūsų šeimoje.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
220 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vynuogių lapus užpilkite verdančiu vandeniu. Tai darykite tol, kol jie suminkštės, kad būtų lengviau suvynioti. Pašalinkite lapų atraižas, jei tokių yra.

Žingsnis 2

Sultinga dolma Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Svogūną smulkiai supjaustykite, ryžius nuplaukite, suberkite į faršą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kad faršas būtų sultingesnis, įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus.

Žingsnis 3

Sultinga dolma Žingsnis 3
Atplėškite kiekvieną vynuogių lapą, į vidurį įdėkite šiek tiek įdaro ir atsargiai suvyniokite. Padėkite ant keptuvės dugno ir tą patį padarykite su visais lapais ir įdaru.

Žingsnis 4

Supilkite į puodą verdantį vandenį iki vidurio, šiek tiek pasūdykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 5

Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir palikite ant ugnies, kol suminkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos