Publikavimo data: 2024-09-14
Sultinga dolma
Kadangi dolma yra labai populiarus patiekalas, jis dažnai gaminamas daugelyje šeimų, todėl yra daugybė dolmos receptų. Pasidalysiu savo dolmos gaminimo būdu. Taip ji ruošiama mūsų šeimoje.
Žingsnis 1
Vynuogių lapus užpilkite verdančiu vandeniu. Tai darykite tol, kol jie suminkštės, kad būtų lengviau suvynioti. Pašalinkite lapų atraižas, jei tokių yra.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Svogūną smulkiai supjaustykite, ryžius nuplaukite, suberkite į faršą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kad faršas būtų sultingesnis, įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus.
Žingsnis 3
Atplėškite kiekvieną vynuogių lapą, į vidurį įdėkite šiek tiek įdaro ir atsargiai suvyniokite. Padėkite ant keptuvės dugno ir tą patį padarykite su visais lapais ir įdaru.
Žingsnis 4
Supilkite į puodą verdantį vandenį iki vidurio, šiek tiek pasūdykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir palikite ant ugnies, kol suminkštės.
Kategorijos