Publikavimo data: 2024-05-25
Sultinga dolma su vynuogių lapais
Dolma yra daugelio pasaulio nacionalinių patiekalų sąraše. Iš tikrųjų tai yra slaviškas įdarytas kopūstas, tik vynuogių lapuose, ir jo skonis dėl to nenukenčia. Priešingai, vynuogių lapai suteikia malonios rūgštelės, kuri labai tinka prie maltų ryžių ir mėsos, prieskoninių žolelių. Dolmai paruošti reikia šiek tiek laiko, bet verta. Tai skanus ir sotus patiekalas, kai kurių pasaulio regionų kaimuose jis vis dar patiekiamas per vestuves ir kitas šventes. Tačiau jis taip pat ruošiamas šeimai darbo dienomis.
Žingsnis 1
Jautieną ir kiaulieną kartu su svogūnais sumalkite mėsmale. Į maltą mėsą suberkite ryžius, druską, pipirus ir žoleles ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Ant kepimo indo dugno padėkite keletą vynuogių lapų. Į vynuogių lapus įvyniokite paruoštą mišinį ir įdėkite dolmą į troškintuvą.
Žingsnis 3
Ant viršaus pabarstykite kubeliais pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką. Įdėkite pomidorų pastos ir įpilkite nedidelį kiekį vandens. Pastatykite dolmos puodą ant viryklės. Troškinkite uždengę dangtį 40 minučių ant silpnos ugnies.
Kategorijos