Sultinga ėriena, troškinta kefyre su žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sultinga ėriena, troškinta kefyre su žolelėmis

Katile virta aviena visada skani! Vietoj sultinio įpilkite kefyro ir mėsa bus labai minkšta ir sultinga. Įdėjus daug žolelių, ji įgauna pikantišką skonį. Kaip garnyras prie šio patiekalo puikiai tinka virtos bulvės, ryžiai arba daržovės.
Gaminimo laikas
215 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Sultinga ėriena, troškinta kefyre su žolelėmis Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, kalendrą, petražoles ir krapus. Supjaustykite ėrieną vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 2

Sultinga ėriena, troškinta kefyre su žolelėmis Žingsnis 2
Puodo vidų gerai ištepkite saulėgrąžų aliejumi, sudėkite visas žoleles, svogūnus, česnakus, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, ciberžole ir supilkite stiklinę kefyro. Ant viršaus sudėkite mėsą, pasūdykite, įdėkite lauro lapą, supilkite likusį kefyrą ir pastatykite ant didelės ugnies, po 5-7 minučių sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 3 valandas, kol ėriena bus paruošta, ji turi būti labai minkšta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, ėrienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, česnakų sezonas, be bendrų alergenų, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos