Publikavimo data: 2025-08-18
Sultinga ėriena, troškinta kefyre su žolelėmis
Katile virta aviena visada skani! Vietoj sultinio įpilkite kefyro ir mėsa bus labai minkšta ir sultinga. Įdėjus daug žolelių, ji įgauna pikantišką skonį. Kaip garnyras prie šio patiekalo puikiai tinka virtos bulvės, ryžiai arba daržovės.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, kalendrą, petražoles ir krapus. Supjaustykite ėrieną vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Puodo vidų gerai ištepkite saulėgrąžų aliejumi, sudėkite visas žoleles, svogūnus, česnakus, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, ciberžole ir supilkite stiklinę kefyro. Ant viršaus sudėkite mėsą, pasūdykite, įdėkite lauro lapą, supilkite likusį kefyrą ir pastatykite ant didelės ugnies, po 5-7 minučių sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite 3 valandas, kol ėriena bus paruošta, ji turi būti labai minkšta.
Kategorijos