Publikavimo data: 2025-08-17
Sultinga jautiena, kepta folijoje
Kepkite jautieną su įvairiais prieskoniais, būtent tais, kuriuos mėgstate. Mėsą galite kepti orkaitėje, uždengtą folija arba rankovėje, taip mėsa bus sultingesnė ir išlaikys visus skonius. Mėsa išeis sultinga ir minkšta. Jautieną galite kepti atskirai arba iš karto su garnyru, tai skonio reikalas. Mėsa puikiai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir šeimos vakarienei, tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip pjūvis. Šią minkštą ir sveiką mėsą įvertins ir vaikai.
Žingsnis 1
Prieš kepdami mėsą įtrinkite ją prieskoniais ir aliejumi. Mėsą apvyniokite kulinariniu siūlu skersai mėsos, palikdami tarpus, kad mėsa išlaikytų formą ir paruoštas patiekalas būtų sultingas.
Žingsnis 2
Iškepusią mėsą dėkite ant folijos taip, kad jos riebioji pusė būtų viršuje. Jei mėsą ruošiate su garnyru, uždenkite mėsą daržovėmis ir svogūnais - taip mėsa įgaus skonį, taps minkštesnė ir sultingesnė. Mėsą suvyniokite į foliją ir siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę vienai valandai. Išimkite paruoštą jautieną iš orkaitės ir apie 30 minučių suvyniokite į foliją.
Kategorijos