Publikavimo data: 2024-05-20
Sultinga jautiena Wellington su grybais
Nesunku pradžiuginti šeimą ir draugus nuostabiu, apetitą žadinančiu patiekalu, kuris numalšins alkį ir paliks puikų įspūdį. Paruošti jautieną, nepaisant akivaizdaus sudėtingumo, gali net pradedantysis, neturintis patirties virtuvėje. Jautiena sūdytoje tešloje be mielių, su grybais, yra puikus pretekstas prie šventinio stalo suburti visą šeimą.
Žingsnis 1
Iškepusią mėsą aptepkite garstyčiomis. Smulkiai supjaustykite grybus, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite ant sausos keptuvės 7 minutes.
Žingsnis 2
Supjaustykite kumpį griežinėliais, juos perdenkite. Ant kumpio paskleiskite grybus, ant viršaus sudėkite jautieną, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių. Iškočiokite tešlą, kraštus patepkite plaktais kiaušinių tryniais, sudėkite mėsą ant tešlos ir suvyniokite.
Žingsnis 3
Aptepkite kiaušinio tryniu, padarykite įpjovimus ir pasūdykite. Kepkite 180-190 C temperatūros orkaitėje apie 40-50 min.
Kategorijos