Sultinga jautiena Wellington su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Sultinga jautiena Wellington su grybais

Nesunku pradžiuginti šeimą ir draugus nuostabiu, apetitą žadinančiu patiekalu, kuris numalšins alkį ir paliks puikų įspūdį. Paruošti jautieną, nepaisant akivaizdaus sudėtingumo, gali net pradedantysis, neturintis patirties virtuvėje. Jautiena sūdytoje tešloje be mielių, su grybais, yra puikus pretekstas prie šventinio stalo suburti visą šeimą.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
100 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.38/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sultinga jautiena Wellington su grybais Žingsnis 1
Iškepusią mėsą aptepkite garstyčiomis. Smulkiai supjaustykite grybus, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite ant sausos keptuvės 7 minutes.

Žingsnis 2

Sultinga jautiena Wellington su grybais Žingsnis 2
Supjaustykite kumpį griežinėliais, juos perdenkite. Ant kumpio paskleiskite grybus, ant viršaus sudėkite jautieną, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių. Iškočiokite tešlą, kraštus patepkite plaktais kiaušinių tryniais, sudėkite mėsą ant tešlos ir suvyniokite.

Žingsnis 3

Sultinga jautiena Wellington su grybais Žingsnis 3
Aptepkite kiaušinio tryniu, padarykite įpjovimus ir pasūdykite. Kepkite 180-190 C temperatūros orkaitėje apie 40-50 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos