Sultinga kiaulienos nugarinė orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Sultinga kiaulienos nugarinė orkaitėje

Kepta kiaulienos nugarinė folijoje būna aromatinga, sultinga ir minkšta. Namuose folijoje kepta kiaulienos nugarinė - puikus šventinio stalo užkandis. Patiekite užkandį karštą kaip pagrindinį patiekalą. Kiaulienos nugarinė - tai mėsa, kuri laikoma delikatesu ir dietiniu produktu. Kol mėsa kepa, prie jos galite paruošti bet kokį garnyrą.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Sultinga kiaulienos nugarinė orkaitėje Žingsnis 1
Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų. Įdėkite gabalėlį sviesto. Į keptuvę dėkite nugarinę ir kepkite iš visų pusių, kol apskrus.

Žingsnis 2

Sultinga kiaulienos nugarinė orkaitėje Žingsnis 2
Sudėkite nugarinę ant kepimo skardos, pabarstykite druska, pipirais ir garstyčiomis. Jei norite, pridėkite svogūnų žiedų.

Žingsnis 3

Sultinga kiaulienos nugarinė orkaitėje Žingsnis 3
Suvyniokite nugarinę į foliją ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Palikite šiek tiek vietos orui cirkuliuoti ir pasirūpinkite, kad kepant neišsiskirtų sultys.

Žingsnis 4

Sultinga kiaulienos nugarinė orkaitėje Žingsnis 4
Kai nugarinė bus beveik iškepusi, aptepkite ją padažu ir palikite orkaitėje dar 10 minučių, kol visiškai iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos