Sultinga mėsa, kepta su pomidorais ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Sultinga mėsa, kepta su pomidorais ir sūriu

Kiaulienos kotletai, kepti su pomidorais po sūrio plutele, dažnai ruošiami vakarienei ar net šventiniam stalui. Patiekalas yra gražios išvaizdos ir labai švelnaus bei sultingo skonio. Be to, taip paruoštoje mėsoje nesikaupia kancerogeninių medžiagų, kaip kepant. Kepimas orkaitėje yra vienas iš naudingų būdų. Jį galima patikėti net nepatyrusiems virėjams, nes darbo su mėsa ir daržovėmis procesai visai nesudėtingi.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
270 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Sultinga mėsa, kepta su pomidorais ir sūriu Žingsnis 1
Padažui į majonezą sudėkite tarkuotą česnaką ir išmaišykite. Paruoškite pomidorus, supjaustykite pusžiedžiais. Sūrį sutarkuokite tarka.

Žingsnis 2

Sultinga mėsa, kepta su pomidorais ir sūriu Žingsnis 2
Kiaulieną supjaustykite maždaug 2 cm storio plokščiais griežinėliais ir gerai apskrudinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite mėsą.

Žingsnis 3

Sultinga mėsa, kepta su pomidorais ir sūriu Žingsnis 3
Mėsą aptepkite majonezu ir česnakiniu padažu, sudėkite pomidorus, ant viršaus pabarstykite sūriu. Sluoksnius galite kartoti. Kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos