Publikavimo data: 2025-08-16
Sultinga mėsa, kepta su pomidorais ir sūriu
Kiaulienos kotletai, kepti su pomidorais po sūrio plutele, dažnai ruošiami vakarienei ar net šventiniam stalui. Patiekalas yra gražios išvaizdos ir labai švelnaus bei sultingo skonio. Be to, taip paruoštoje mėsoje nesikaupia kancerogeninių medžiagų, kaip kepant. Kepimas orkaitėje yra vienas iš naudingų būdų. Jį galima patikėti net nepatyrusiems virėjams, nes darbo su mėsa ir daržovėmis procesai visai nesudėtingi.
Žingsnis 1
Padažui į majonezą sudėkite tarkuotą česnaką ir išmaišykite. Paruoškite pomidorus, supjaustykite pusžiedžiais. Sūrį sutarkuokite tarka.
Žingsnis 2
Kiaulieną supjaustykite maždaug 2 cm storio plokščiais griežinėliais ir gerai apskrudinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite mėsą.
Žingsnis 3
Mėsą aptepkite majonezu ir česnakiniu padažu, sudėkite pomidorus, ant viršaus pabarstykite sūriu. Sluoksnius galite kartoti. Kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos