Publikavimo data: 2025-08-16
Sultinga mėsa su bulvėmis orkaitėje po sūrio sluoksniu
Kepta mėsa ir daržovės po tarkuotu sūriu pas mus atkeliavo iš prancūzų virtuvės, kur nuo seno gaminamas gratinas, kuris verčiamas kaip apkepas. Šioje versijoje tai bulvės su mėsa - skanios ir sultingos, po sūrio plutele išlaikiusios visus savo skonius. Toks patiekalas yra puiki vakarienė didelei šeimai ar kompanijai. Paruošti jį orkaitėje galite vos per 20 minučių, o kol jis kepa, galite pabendrauti su šeima ar draugais, o paskui visi kartu pasimėgauti kulinarinio darbo rezultatu.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite apskritais griežinėliais. Ištepkite formą aliejumi ir ant dugno sudėkite bulves. Pagardinkite druska ir pipirais ir užtepkite pusę majonezo.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Jas lengvai apskrudinkite. Dėkite ant bulvių per visą formą.
Žingsnis 3
Pabarstykite griežinėliais pjaustytais svogūnais ir aptepkite likusiu majonezu. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 minučių, kol bulvės bus paruoštos.
Kategorijos