Sultinga mėsa su bulvėmis orkaitėje po sūrio sluoksniu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Sultinga mėsa su bulvėmis orkaitėje po sūrio sluoksniu

Kepta mėsa ir daržovės po tarkuotu sūriu pas mus atkeliavo iš prancūzų virtuvės, kur nuo seno gaminamas gratinas, kuris verčiamas kaip apkepas. Šioje versijoje tai bulvės su mėsa - skanios ir sultingos, po sūrio plutele išlaikiusios visus savo skonius. Toks patiekalas yra puiki vakarienė didelei šeimai ar kompanijai. Paruošti jį orkaitėje galite vos per 20 minučių, o kol jis kepa, galite pabendrauti su šeima ar draugais, o paskui visi kartu pasimėgauti kulinarinio darbo rezultatu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Sultinga mėsa su bulvėmis orkaitėje po sūrio sluoksniu Žingsnis 1
Bulves supjaustykite apskritais griežinėliais. Ištepkite formą aliejumi ir ant dugno sudėkite bulves. Pagardinkite druska ir pipirais ir užtepkite pusę majonezo.

Žingsnis 2

Sultinga mėsa su bulvėmis orkaitėje po sūrio sluoksniu Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Jas lengvai apskrudinkite. Dėkite ant bulvių per visą formą.

Žingsnis 3

Sultinga mėsa su bulvėmis orkaitėje po sūrio sluoksniu Žingsnis 3
Pabarstykite griežinėliais pjaustytais svogūnais ir aptepkite likusiu majonezu. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 minučių, kol bulvės bus paruoštos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos