Publikavimo data: 2025-08-19
Sultinga sriuba su vištienos blauzdelėmis, grybais, makaronais ir čiobreliais
Jei naudosite mėsą, grybus ir makaronus, pagaminsite skonio ir aromato kupiną sriubą. Tokia sriuba ne tik pasotins, bet ir gerai sušildys šaltuoju metų laiku, apsaugos nuo infekcijų, nes tokios savybės nuo seno priskiriamos vištienos sultiniui. Grybai jo sudėtyje palieka savo skonio liniją, o čiobreliai - ypatingą kvapų atspalvį, kuris labai praturtina patiekalą.
Žingsnis 1
Pusę svogūno supjaustykite kubeliais, kitą pusę - pusžiedžiais. Morkas sutarkuokite tarka. Pievagrybius supjaustykite plokštelėmis.
Žingsnis 2
Užpilkite blauzdas vandeniu ir užvirinkite. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir virkite 25 minutes.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite antrąją svogūno dalį, kol ji taps auksinė, tada sudėkite morkas. Po poros minučių sudėkite grybus, pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų. Palikite troškintis 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Į išvirtas blauzdas sudėkite grybus su svogūnais ir morkomis. Pasūdykite, suberkite visus prieskonius ir sudėkite makaronus. Virkite 20 minučių ir palikite 5 minutėms, kad pritrauktų.
Kategorijos