Publikavimo data: 2024-06-22
Sultinga veršiena ant Orlovski
Sultinga veršiena "Orlovsky" yra vienas iš klasikinių prancūziškų sultingos mėsos receptų. Minkšta veršiena su grybais, svogūnais, sūriu, prieskoniais ir šonine po bešamelio padažu sugeria visus skonius ir švelnų padažo kreminį skonį, tampa labai minkšta ir sultinga. Puikiai tinka šventiniams pietums.
Žingsnis 1
Keptuvę patepkite aliejumi ir apkepkite veršieną iš visų pusių, kol ji taps auksinė. Taip į vidų pateks visi skoniai.
Žingsnis 2
Kepkite šoninę, kol ji taps auksinė. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite, kol suminkštės. Pievagrybius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite kartu su svogūnais.
Žingsnis 4
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje svieste pakepinkite miltus iki auksinės spalvos ir supilkite grietinėlę, nuolat maišydami, kol miltai ištirps. Padažą supilkite ant grybų ir svogūnų, suberkite prieskonius. Išmaišykite ir porą minučių pavirkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Kepimo indą patepkite aliejumi. Padarykite įpjovas kepsnyje. Sūrį supjaustykite griežinėliais. Į pjūvius sudėkite sūrį ir šoninę.
Žingsnis 6
Užpilkite mėsą grybų padažu. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą.
Kategorijos