Sultinga vištiena ant druskos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sultinga vištiena ant druskos

Pagal šį receptą paruošta vištiena būna neįtikėtinai sultinga, skani, su traškia plutele. Nebijokite didelio kiekio druskos: vištiena jos pasisavins lygiai tiek, kiek jai reikia. Druska iš odos atima drėgmę, oda tampa sausa ir traški, o iš mėsos neleidžia išgaruoti drėgmei, ji išlieka sultinga ir minkšta.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Druska pabarstykite kepimo skardą aukštais kraštais.

Žingsnis 2

Susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 3

Sultinga vištiena ant druskos Žingsnis 3
Vištieną nuplaukite, gerai nusausinkite, patepkite sviestu ir įtrinkite česnaku.

Žingsnis 4

Sparnelius prie skerdenos pritvirtinkite dantų krapštukais.

Žingsnis 5

Sultinga vištiena ant druskos Žingsnis 5
Sudėkite vištieną ant kepimo skardos su druska.

Žingsnis 6

Sultinga vištiena ant druskos Žingsnis 6
Kepkite orkaitėje 1 valandą 180 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos