Publikavimo data: 2025-08-18
Sultinga vištiena ant druskos
Pagal šį receptą paruošta vištiena būna neįtikėtinai sultinga, skani, su traškia plutele. Nebijokite didelio kiekio druskos: vištiena jos pasisavins lygiai tiek, kiek jai reikia. Druska iš odos atima drėgmę, oda tampa sausa ir traški, o iš mėsos neleidžia išgaruoti drėgmei, ji išlieka sultinga ir minkšta.
Žingsnis 1
Druska pabarstykite kepimo skardą aukštais kraštais.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Vištieną nuplaukite, gerai nusausinkite, patepkite sviestu ir įtrinkite česnaku.
Žingsnis 4
Sparnelius prie skerdenos pritvirtinkite dantų krapštukais.
Žingsnis 5
Sudėkite vištieną ant kepimo skardos su druska.
Žingsnis 6
Kepkite orkaitėje 1 valandą 180 °C temperatūroje.
Kategorijos