Publikavimo data: 2024-06-15
Sultinga vištiena azu su prieskoninėmis žolelėmis
Tėvynėje totorių patiekalas azu gaminamas iš jautienos arba ėrienos, bet kadangi šiuolaikiniame pasaulyje išpopuliarėjo vištiena, kulinarai jį interpretavo būtent taip. Ji gaunasi ne prastesnė, tokia pat skani, pilna sulčių ir skonių. Gaminimo procesai yra tokie patys kaip ir tradicinio azu, tik prieskoninės žolelės, įskaitant gruziniškąjį hopli-suneli, patiekalui suteikia ypatingo pikantiškumo.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite nedideliais (25-30 mm) gabalėliais ir dviem porcijomis kepkite ant didelės ugnies po 2-3 minutes augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Perkelkite mėsą į troškinimo indą.
Žingsnis 2
Toje pačioje keptuvėje 4-5 minutes pakepinkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Sudėkite jį prie mėsos, pasūdykite, pabarstykite hopli-suneli arba kitomis žolelėmis.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite aliejaus, gerai įkaitinkite ir supilkite griežinėliais supjaustytas bulves. Kepkite maišydami 12-14 minučių, kol bulvės beveik iškeps. Pabaigoje pagardinkite druska ir sudėkite į indą su mėsa ir svogūnais. Į tą pačią vietą sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus.
Žingsnis 4
Į mėsą ir daržoves supilkite pomidorų pastą, atskiestą vandeniu, kečupą, cukrų ir druską. Užvirus troškinkite 8-10 minučių po dangčiu ant silpnos ugnies. Išjunkite ir palikite 10 minučių pastovėti.
Kategorijos