Publikavimo data: 2024-06-08
Sultinga vištiena šoninėje su troškintais obuoliais
Paruošus tokį patiekalą kaip vištiena su šonine, stalas pasipuoš ne tik dėl patrauklios išvaizdos, bet ir dėl malonaus skonio. Mėsa būna minkšta ir sultinga, o plutelė - auksinė. O vištiena išlaiko vientisą išvaizdą, rausvą spalvą. Obuoliai dėl savo rūgštaus skonio papildo vištieną, todėl susidaro daugybė apetitą keliančių skonių derinių.
Žingsnis 1
Šoninę supjaustykite kubeliais, žoleles smulkiai sukapokite. Suspauskite česnaką ir mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Visus ingredientus sumaišykite dubenyje iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Vištieną nuplaukite ir nusausinkite. Tada visą vištieną pabarstykite druska ir pipirais. Į vidų įpilkite vientisos konsistencijos marinato. Palikite kuriam laikui, kad marinatas įsigertų.
Žingsnis 3
Tada supjaustykite obuolius ir jais įdarykite vištieną. Įdėkite mėsą į kepimo rankovę, suriškite iš abiejų pusių. Kepkite orkaitėje 1,5 -2 valandas, reikiama temperatūra - ne aukštesnė kaip 190 laipsnių.
Kategorijos